Applicaties met Mendix maken

Er zijn tegenwoordig diverse softwareplatformen waarmee je applicaties kunt maken. Een platform dat vooruitstrevend is als het om de ontwikkeling van apps gaat, is Mendix. Bij de ontwikkeling wordt namelijk gebruik gemaakt van visuele modellering. Het grote voordeel hiervan is dat de ontwikkeltijd van een applicaties aanzienlijk wordt verkort, dan wanneer je zelf code ontwikkelt waarmee de app kan functioneren. Concreet: je kunt tot wel 6 keer sneller werken als je gebruik maakt van Mendix ten op zichtte van ‘traditionele’ ontwikkelmethoden.

Andere voordelen van Mendix

Het sneller ontwikkelen van apps met Mendix levert een tijd- en geldbesparing op, maar daar houden de voordelen niet mee op. Mendix heeft de mogelijkheid te werken met kant-en-klare building blocks en modules, waardoor je jouw app niet alleen snel voorziet van functionaliteiten, maar ook direct visueel goed vormgeeft. Met behulp van een visualisatie van de microflow zie je in een oogopslag hoe de app functioneert en welke output hij genereert.

Een ander groot voordeel van werken met Mendix, is dat de software direct controleert of ingevoerde waarden overeenkomen met het de type dat je in de Domain Modeler hebt gekozen (de Domain Modeler wordt in de traditionele ontwikkelingsmethoden ‘database’ genoemd).

Maar de voordelen van Mendix gaan nog verder. Het is namelijk mogelijk om validatieregels toe te passen op velden die moeten worden ingevuld. Hierbij kun je onder andere denken aan het maximale en minimale gewicht dat een gebruiker in de app kan invullen, maar ook geavanceerdere validaties op basis van regular expressions zijn mogelijk. Kortom, met Mendix kun je jouw waardevolle tijd besteden aan het ontwerpen van de juiste oplossingen voor jouw doelgroep. Zorgen over foutieve codes en syntaxfouten behoren tot het verleden!

Ook een bedrijfsapp in Mendix laten bouwen?

Binnen de IT branche is het enthousiasme over Mendix zeer groot. En terecht: minder kans op fouten in bedrijfsapps, een snellere ontwikkeltijd en lagere kosten zijn immers de wensen van ieder bedrijf met een eigen applicatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het bouwen van een bedrijfsapp? Vraag een applicatiespecialist, zoals bijvoorbeeld Gillz, dan om advies. De medewerkers vertellen je graag meer!