De betekenis NFT: NFT is een afkorting voor Non Fungible Token. Non Fungible klinkt ingewikkeld, maar het betekent niet vervangbaar. Daardoor is elk Token volledig uniek en bovendien heeft elk Token zijn eigen unieke waarde. Dat betekent dat er Non Fungible Tokens zijn die bijvoorbeeld € 100 waard zijn terwijl een ander wel € 100.000 waard kan zijn. Een Non Fungible Token kan alles zijn als dit maar digitaal is. Denk hierbij aan:

·      Tekeningen,

·      Foto’s,

·      Video’s,

·      Gifjes,

·      Muziek,

·      In-game items,

·      Selfies,

·      Tweet

Zo’n digitaal object wordt geplaatst op Blockchain, een digitaal grootboek. Door deze plaatsing ontstaat er een unieke code die wordt geplaatst in een Crypto Wallet. Deze Crypto Wallet is van een bepaalde persoon die daarmee als eigenaar wordt aangemerkt van dat object. Deze code, het Non Fungible Token, is dan ook niets meer dat een digitaal eigendomscertificaat. 

Een Non Fungible Token

Wanneer je wil gaan handelen in Non Fungible Tokens moet eerst de betekenis NTF duidelijk zijn. Een NFT is dus een digitaal eigendomscertificaat van een digitaal object. De sleutel van dit eigendomscertificaat is in het bezit van die eigenaar. Door Blockchain is het object overal op internet te bekijken en door de code van Blockchain is ook direct duidelijk wie de eigenaar van dat object is. Er kan echter door niemand iets worden veranderd aan het object. Je kunt Non Fungible Tokens niet met elkaar wisselen zoals je wel met bitcoins of geld kunt doen. Een euro is een euro, een Bitcoin is een Bitcoin. Ze zien er hetzelfde uit en hebben dezelfde waarde. Non Fungible Tokens zijn niet met elkaar omwisselbaar en zijn daarom uniek en voor verzamelaars zo interessant. 

Betekenis NFT voor het verhandelen van Non Fungible Tokens

Nu de betekenis NFT duidelijk is wil je misschien ook weten hoe je Non Fungible Tokens kunt aanschaffen, maken en verkopen. Zoals je hebt kunnen lezen zijn Non Fungible Tokens digitale objecten. Deze digitale objecten zijn op zich makkelijk zelf te maken. Als je een beetje handig bent kun je die Tokens ook zelf plaatsen op Blockchain en daarna verkopen via een speciale Marketplace. Maar voordat je gaat beginnen aan Non Fungible Tokens heb je cryptocurrency nodig want een Non Fungible Token is alleen te verhandelen met digitaal geld. Het verhandelen vindt plaats op verschillende Marketplaces zoals bijvoorbeeld:

·         OpenSea,

·         Rarible

·         Nifty Gateway

OpenSea is hiervan veruit het oudste, grootste en meest gebruikte platform voor het handelen in Non Fungible Tokens. Er worden hier al meer dan 20 miljoen verschillende soorten digitale objecten (Non Fungible Tokens) aangeboden.

Welke cryptocurrency heb je nodig?

De betekenis NFT zegt niets over het object, want dit kan digitale kunst zijn, maar ook een muziekbestand, een stukje uit een basketbalwedstrijd of een tweet. De meeste Marketplaces hebben hun eigen specialisaties. Bekijk daarom vooraf welke Marketplace jouw voorkeur heeft omdat bijna elke Marketplace een andere digitale munt gebruikt voor het verhandelen van Non Fungible Tokens. Bij OpenSea kun je Non Fungible Tokens verhandelen met Ether. Iedereen kan lid worden van OpenSea Marketplace als ze in het bezit zijn van een digitaal Wallet. Zorg er wel voor dat je voldoende ETH hebt geplaatst in je eigen crypto Wallet. 

Kijk voor meer informatie op https://nftcity.nl.