De voordelen van een serverkast

Als je op zoek bent naar een serverkast dan ben je bij Leqtro aan het juiste adres. Het aanschaffen van een serverkast brengt verschillende voordelen met zich mee. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven zetten we hier een aantal belangrijke voordelen op een rijtje. 

Sloten in deuren en zijpanelen

Omdat jouw netwerk van grote waarde is voor jouw organisatie is het belangrijk om alla apparatuur goed te beveiligen. Het beveiligen van apparatuur wordt natuurlijk al gedaan door de serverkast zelf, maar het is uiteraard ook erg belangrijk dat er sloten op de deuren en zijpanelen zitten. De meeste serverkasten hebben een slot en een sleutel zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Dit slot komt ook goed van pas voor mensen die niet weten hoe ze moeten omgaan met alle apparatuur. Je wilt immers niet dat zij door onkunde schade aanrichten. 

19 inch profielen met hoogteaanduiding

19 inch serverkasten zijn vaak voorzien van 19 inch profielen. Bij dit soort kasten ontbreek echter vaak de hoogteaanduiding. Toch zijn er ook serverkasten warbij deze hoogteaanduiding wel staat aangegeven. Dit is een groot voordeel, omdat je zo makkelijk in één oogopslag kunt zien hoeveel Units de kast heeft en hoeveel units er in gebruik zijn. Deze informatie is belangrijk bij het bestellen en plaatsen van nieuwe apparatuur. 

Gebruiksklaar leveren

Bij Leqtro.nl worden serverkasten gebruiksklaar geleverd. De kast is dus al volledig gemonteerd en kan dus makkelijk worden geplaatst. Uiteraard kun je ook ongemonteerde kasten kopen. Een volledig gemonteerde patchkast zorgt ervoor dat je niet bezig hoef te zijn met het monteren en opbouwen, waardoor je veel tijd bespaart. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat een al gemonteerde patchkast moet passen in de doorgang bij de ruimte waar je hem wilt plaatsen. 

Demonteerbare patchkast

Het kan gebeuren dat je door bijvoorbeeld een verhuizing een patchkast wilt verplaatsen. Als een serverkast niet door de deurpost past zou dit problemen kunnen opleveren. Gelukkig zijn de meeste patchkasten en serverkasten gewoon demonteerbaar waardoor je nooit in de problemen komt. Een kast kan volledig uit elkaar gehaald worden en in elkaar worden gezet. Ook zorgt dat er niet voor dat er ineens schade ontstaat. Ook voor het vervoer komt deze optie erg goed van pas. Soms kan een patchkast namelijk makkelijk demonteerbaar zijn, maar juist weer niet makkelijk in een vervoersmiddel passen bij een verhuizing over langere afstand.