Microsoft Excel is een krachtig hulpmiddel voor mensen in het bedrijfsleven. Het kan voor verschillende taken worden gebruikt, van eenvoudige rekenkunde tot complexe wiskundige formules.

Microsoft Excel is een krachtig hulpmiddel dat in verschillende omstandigheden kan worden gebruikt, van eenvoudige rekenkunde tot complexe wiskundige formules. Hieronder bespreken we een aantal handige functies binnen Excel die je met de training leert!

1. Excel-gegevensvalidatie

Excel-gegevensvalidatie is een zeer nuttig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de gegevens die in spreadsheetcellen worden ingevoerd, binnen de gespecificeerde beperkingen vallen.

Terwijl u gegevens in cellen invoert, valideert Excel automatisch de ingevoerde waarden tegen het bereik van mogelijke waarden die voor die kolom zijn toegestaan. Als u geen van deze beperkingscontroles wilt, kunt u ervoor kiezen om het standaardgedrag van Excel uit te schakelen.

Excel-gegevensvalidatie is een instelling waarmee gegevenstypen, bereiken en opmaak van cellen kunnen worden gecontroleerd voordat invoergegevens worden geaccepteerd. Als er geen fouten zijn met het formaat, wordt het in de cel geaccepteerd en zo niet, dan zal het de invoer weigeren of een foutmelding weergeven.

2. Excel dubbele waarden verwijderen

Soms, wanneer u een kolom met dubbele waarden heeft, is het moeilijk om de gegevens in die kolom te sorteren. Om de gegevens in een kolom met herhaalde waarden te sorteren, moet u dubbele waarden verwijderen.

Er is een eenvoudige manier om dubbele waarden in Excel te verwijderen. Zoek en markeer eenvoudig alle dubbele waarden die u wilt verwijderen en gebruik vervolgens de Excel-functie “Duplicaten verwijderen” op het tabblad Gegevens.

U kunt ook een tekstkolom invoegen, zoals “ID” of “Artikel-ID”.

Hoe dubbele waarden in Excel te verwijderen:

1) Zoek en markeer alle dubbele waarden die u wilt verwijderen.

2) Gebruik de Excel-functie “Duplicaten verwijderen” op het tabblad Gegevens.

3) U kunt ook een tekstkolom invoegen, zoals “ID” of “Item-ID” om elke unieke set gegevens te identificeren bij het uitvoeren van deze opdracht.

3. Excel Hyperlink

Om een hyperlink in Excel te maken, kunt u de functie HYPERLINK gebruiken, waarmee u een koppeling naar een ander bestand of website kunt maken.

Om de functie in Excel in te voegen, selecteert u de cel die de plaats bevat waar u uw hyperlink wilt plaatsen en typt u HYPERLINK (“URL”, “Beschrijving”). Als ik bijvoorbeeld mijn Google-spreadsheet met al mijn contentmarketinggegevens aan deze blogpost wil koppelen, typ ik “HYPERLINK(“https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i6UXqDz0_R-2GkH1bK-CfKg4xA6aB3hNxgiyViQ4zE/ edit?usp=sharing”,”Content Marketing Data”)” in.

Het werken met dit soort functies kan natuurlijk lastig zijn. Daarnaast zijn er nog talloze andere functies waar u wellicht nog niet vanaf weet. Daarom kan een goede excel training volgen een goede stap zijn. Kijk daarvoor bij een goede trainingsverstrekker, zoals Westhaghe!