Leer je eigen website maken

Het is natuurlijk tof om te kunnen en leuk om andere enthousiast te maken met jouw eigen website. Iedereen heeft wel een neefje die een website kan maken, maar het is echt niet moeilijk om het zelf te leren, zoals in deze gratis cursus HTML en CSS.

HTML en CSS?

HTML en CSS zijn talen waarmee je simpel een website kan maken. HTML is er voor de opmaak van de website, met CSS kun je deze opmaak vervolgens stylen tot een mooi geheel.

Met wat basiskennis in HTML kun je al veel dingen doen, zo kun je al snel de eerste vertoningen in jouw browser krijgen. Zoals; alinea’s, afbeeldingen, tabellen, een rij bullets en de navigatie van de ene naar de andere pagina.

Met CSS kun je dus de opmaak gaan stylen, denk hier bijvoorbeeld aan; bepaalde lettertypes, achtergrondkleuren, tekstkleuren en de lay-out opzetten.

Het lijkt lastig om deze talen te leren, maar wanneer je doorzet en dingen zelf gaat uittesten zul je resultaat zien en zal jouw kennis opschroeven.

Meer informatie

LearnIT is een goede trainingsinstantie die verstand heeft van de digitale wereld. Zij hebben mij geholpen een eerste website zelf op te zetten met een eigen contactformulier. Ook hebben ze daarbij tips gegeven om de site op zoekmachines hoger te laten komen dan bijvoorbeeld concurrenten.

logo