Leuk project met de marketingmix

Marketingmix2Leuk project met de marketingmix

Toen ik enkele jaren terug slaagde voor mijn opleiding in economie en marketing, dacht ik daar in de praktijk van alles mee te kunnen doen. Ik kwam van een koude kermis thuis want het viel ontzettend tegen, ik zag maar op enkele niveaus dat ik het geleerde in de praktijk kon brengen. Het was meer dat je af en toe iets praktisch kon toevoegen in je baan, maar echt heel concreet werd het niet en sprake van een echte toepassing of overzicht er in was er niet. Ik was hier, ondanks de vermoedens die ik hier misschien heb geschept, in het geheel niet betreurd om, want merkte dat mijn baan zoveel meer aspecten in zich had, waar ik dagelijks nog van kon leren. Ik zag het als een verrassende nieuwe wereld die me gewoon veel meer te bieden had dan het kleine aspect ervan dat je kon afkaderen met betrekking tot je studie. Ik heb veel geleerd in deze baan, van anderen en van de nieuwe dingen die ik tegenkwam, maar was toch heel blij dat ik onlangs echt iets van mijn verleden en opleiding en kennis en kunde kon toepassen in deze baan. Mijn bazen vroegen om een overzicht van alle strategieën die wij omtrent de marketing processen in ons bedrijf hebben en ik pakte dit project met beide handen aan. Ik kwam met alle vier P’s in de marketingmix, een systeem voor ordening dat ik in mijn opleiding had geleerd. Met een totaal voorbereide presentatie vertelde ik mijn bazen over de marketingmix en ik zag dat ze onder de indruk waren van mijn voorstellen tot verbetering. Dat ik dit initiatief nam en met advies kwam, vonden ze heel prettig. Ik mocht de adviezen aan de hand van de marketingmix verder uitwerken en heb daar nu een heel leuk project aan!