Oordopjes kopen, waar moet ik op letten?

Zoekmachine optimalisatie JG

Je wilt oordopjes kopen, maar welke dan? Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet en de prijzen lopen heel erg uiteen. Van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Hoe vind je nou de juiste oordopjes die bij jou passen? Waar moet je op letten als je oordopjes gaat kopen? We vertellen je hier alles wat je wilt weten om te kunnen kiezen.

Oordopjes kopen, gebruik

De eerste vraag die je jezelf mag stellen is wat voor gebruiker je bent. Ga je de oordopjes gebruiken tijdens het sporten of vooral als je rustig in de trein zit? Belangrijk bij sport oordopjes is dat ze goed blijven zitten terwijl jij lekker met je workout bezig bent. Niks zo vervelend als je dan steeds je oordopjes weer in je oor moet duwen. Daarnaast is het bij oordopjes kopen goed om te weten hoe vaak en hoe lang achter elkaar je ze in gaat hebben. Als je ze iedere dag nodig hebt, wil je dat ze snel weer opgeladen en klaar zijn voor gebruik. En als je ze regelmatig een aantal uur achter elkaar in je oren hebt dan wil je ook dat ze uren mee gaan zonder dat je ze aan de oplader hoeft te hangen.

Geluidskwaliteit

Bij oordopjes kopen let je altijd op de kwaliteit van het geluid. Je hebt oordopjes die een stevige bas accentueren. Ook zijn er oordopjes die juist meer de hoge tonen benadrukken. Hou jij van een lekkere beat en een stevige bas dan is dat iets om zeker naar te kijken. Luister je graag naar klassieke muziek dan heb je daar minder behoefte aan en wil je ook de hoge tonen uitgelicht hebben. Natuurlijk wil je dopjes die kraakhelder klinken en geen ruis geven. Daarbij is het wel zo dat het geluid in je oren afhankelijk is van de kwaliteit van het originele bestand.

Oordopjes kopen: Gebruiksvriendelijkheid

Je wilt dopjes die lekker zitten en goed blijven zitten. Passen is dus wel aan te raden. Als je een kleine gehoorgang hebt dan zijn sommige dopjes te groot en doen pijn. Bij een grote gehoorgang wil je juist wat stevigere oordopjes. Daarnaast is veiligheid belangrijk, je wil een gehoorbeschadiging vermijden. Hoe dichter het geluid bij je trommelvlies komt hoe groter de kans op een beschadiging. Duw de oortjes dus niet te diep in je oren en speel je muziek af op een gemiddeld volume.

Verbinden en bellen

Bij oordopjes kopen zijn er verschillende verbindingsopties. Je hebt oortjes met een snoer en draadloze oortjes die meestal via bluetooth verbinding maken met je device. Of je kiest voor een snoer of zonder hangt af van wat je zelf prettig vindt. Bij het sporten en op de fiets is draadloos vaak fijner. Meestal wil je ook kunnen bellen met je oortjes. Dan is een goede microfoon prettig en het is fijn als je met een druk op de knop je telefoon kunt opnemen of ophangen.